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By Lee Hae-rin
Korean food columnist Hwang Kyo-ik, who created a stir by saying Korean-style fried chicken is not tasty due to the small size of the birds, has raised a question about its global popularity.
치킨의 크기가 작아 맛이 없다며 논란을 일으켰던 맛 칼럼니스트 황교익 씨가 한국 치킨의 세계적인 인기에 의문을 제기했다.
He referred to a survey about Korean food, conducted by the Korean Food Promotion Institute and the Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs of 8,500 people in 17 major cities around the world who have tried Korean food, released Sunday.
황 씨는 일요일 공개된 해외 주요 도시 17곳 시민 8,500명을 대상으로 한식진흥원과 농림축산식품부가 실시한 한식 소비자 설문조사를 언급했다.
According to the survey, 30 percent said they like Korean-style fried chicken the most and intend to eat it again. Chicken was followed by kimchi at 27.7 percent, bibimbap (rice mixed with assorted vegetables) at 27.2 percent and tteokbokki (rice cakes stir-fried in spicy sauce) at 18 percent.
이 조사에 따르면 응답자들이 가장 자주 먹는 메뉴는 한국식 치킨(30%)이었다. 이어 김치(27.7%) 비빔밥(27.2%) 떡볶이(18.0%)가 뒤를 이었다.
KEY WORDS
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